tirsdag 28. desember 2010

It's over now
it's over now
I think that I can make it
the storm is over now



...


mandag 27. desember 2010

søndag 26. desember 2010

Denne jula har eg tenkt på to ting. 
Sånn i forbindelse med julebudskapet. 
(Julebudskapet: 
Son of God became Son of man, 
so that the children of men could become children of God)

Det første vart eg minna på ein tidlig desemberdag av denne fine songen:
So wrap our injured flesh around you
breath our air and walk our sod
rob our sin and make us holy
Perfect Son of God

Jesus har allerede stege ned inn i alt skit og drit som vi menneske lever i, ja, som vi er. Jula handlar om kongesonen som valgte å bli fødd i ein skitten stall- på same måte vel han å bli fødd i og leve med ei skita jente som meg. Både Han og eg veit kor lite verdig eg er at Han bur i meg, men likevel ER det slik. Halleluja. Amen. Og takkoglov. *hjartesmil*




Det andre er ei lita bisetning i juleevangeliet. Eg tenkte første gong over det då eg las juleevangeliet tidlig i desember for bibelskuleelevane. Eg hugsar faktisk at eg stoppa opp eit halvt sekund og tenkte at akkurat desse orda var til meg. 

Gjetarane vende tilbake. Dei lova og prisa Gud for alt dei hadde høyrt og sett; alt var slik som det var sagt dei. Luk.2,20 
... Alt var slik som det var sagt dei.

Gjetarane trudde Gud, dei gjekk til Jesus og dei fekk sjå at alt som englane hadde sagt DET VAR SANT. Alt var slik som det var sagt dem. På samme måte kan vi få slike opplevingar når vi kjem til Jesus, men aller helst trur eg at vi kjem til å få denne opplevinga i himmelen. Alt det Gud har sagt oss, det som står i bibelen, det vi har blitt lova - det kjem til å vere slik. Halleluja. Amen. Og takkoglov. *hjartesmil*

mandag 20. desember 2010

Min første langtur aleine er overstått. Vetle blaoberet bestod prøven med glans

 (i anledning mine første svarte negler på 10 år kjører eg bilder i gotham-style. yeah!) 

lørdag 18. desember 2010

heil ved-disippel?

Eg skal til å begynne på 5.sesong av Grey's anatomy. Eg har ein halveten pizza på bordet. (pluss ein tom chips-pose). Eg er ikkje ferdig med julegåvene endå. Eg har fleire hemmeligheiter enn eg kan fortelje, og eg har fortalt fleire enn eg sikkert burde. 


Eg har fått to nye bøker i posten. Strengt tatt har eg fått sikkert fem bøker dei siste to månedane, men berre to av dei var bestilt. Resten var gløymt avbestilt.


Eg var på vitnemøte i kveld. Eg hadde noko eg ville sei, skulle ha sagt, burde ha sagt. Men eg sa ingenting. Eg var for trøtt til å snakke framfor folk. Eg gjekk heim rett etter møtet i staden. Og såg ein til episode av Grey's (det var den med Keep me warm med Ida Maria. Nydelig!)


Kva er sammenhengen her?


Jo. Eg vil leve eit liv med integritet. Vere heil ved, som Robert definerte det som. La liv og lære gå hand i hand. Så skjer det avogtil at eg misforstår meg sjølv og trur at det å leve eit integrert liv betyr å aldri feile, lese nok/mykje/mest i bibelen, alltid vere reflektert og sindig, for ikkje å snakke om GLAD! aldri ete for mykje sjokolade, ikkje sjå for mykje TV, og kanskje til og med holde treningsplanen min. Og PLUTSELIG så vart det som skulle ha vore ei gudstjeneste - mi gudstjeneste, mi lovprising - til noko som likna postmoderne mas og jag etter eit perfekt liv anno 2010. (noko som du skjønar eg feilar på i mi midnatts-TV-sjåande, pizza-etande, uferdig julegåve-shoppande tilværsle) 


Men å leve for Jesus 24/7 betyr vel heller å la Han få vere med på alt eg gjer. I alle avgjersler. I alle sinnstemninger. So når eg har lyst å kjenne på at eg er lei meg for blant anna at Tor Erling slutta og når eg vil la meg sjølv vere dausliten fordi eg alltid har 3 ting meir å gjere enn eg har timer i døgnet, så har eg ikkje dårlig samvittighet for at eg ser Grey's, et pizza og gløymte å betale den derre regninga før i dag. Eg vel heller å sei:


i alt dette, Jesus, så eig du hjarta mitt og livet mitt og lovsangen min.

mandag 13. desember 2010

Hjartesmil vart nyårsafta 2009 kåra til Årets ord 2010. Eit av dei store hjartesmila dette året er dei nydelege jentene i AUDIO. Dette vart feira med tapas i Tårnet og eit muskalsk høydare på SoriaMoria - 
julekonsert med GarnessOh yes what loveliness!

#HJARTESMIL